Вкупно прегледи на страницата

понеделник, 21 март 2011

Македонска Панк Сцена vol. 1

Македонска Панк Сцена vol. 1

Со цела гордост и почит во името на К.Р.И.К. со неизмерна радост и восхит, ја посветуваме оваа компилација на сите оние кои што овие изминати години ја делеа сцената, чекореа по трнливиот пат и успеаа да остават запис и да го врежат во историјата на Македонскиот Панк. Голема Благодарност до Печатница Летра Охрид, која ни излезе во пресрет на идејата за ширењето на едно субкултурно движење и ни овозможи реализација на овој проект во вид на писмен запис како непрофитабилно издание на цд.
Со цела почит од улицата!


К.Р.И.К. е твојот Последен повик за издигање на Субкултурата!
ВРЕМЕ е да ја изразиме нашата култура и улога во ова Општество!
НЕ ДОЗВОЛУВАЈ твојот ИДЕНТИТЕТ да згасне!
БИДИ ОНА ШТО СИ!


Македонска Панк Сцена vol. 1:


1. Никогаш Сами - В.Е.П. Дружината
2. Млад Арогантен и Секси - Тотално Опуштање
3. Брутална Полиција - The Nexus
4. Мини Морис - Срцев Удар
5. Нова Генерација - New Police State
6. God Must Be Angry - Ripping Treatment
7. Какви Што Сме - Палавковци
8. Турбо Револуција - No Name Nation
9. Деца На Улицата - No Control
10. Не Се Предаваме - Крпен Живот
11. Замачкани Очи - Комунална Хигена
12. Дисторзија - Карбуратори
13. 12 Години - Кактус
14. Живееш Ти - Лоши Деца
15. Изгубени - Дојка
16. Alcohol - Corpus
17. Гафур - Бомбашки Процес
18. Кога Се Сите Против Нас - Дефект

Makedonska PUNK scena vol.1

Нема коментари:

Објави коментар