Вкупно прегледи на страницата

сабота, 25 мај 2013

Триесет и второ искачување на Титов Врв

Планинарскиот клуб „Љуботен“ денеска и утре го организира 32-рото искачување на највисокиот врв на Шар Планина „Титов Врв 2013“.


„Љуботен“ е најстариот активен планинарски клуб во Македонија, кој постои од 1925 година. Во изминатите 31 искачување учествувале 19.200 планинари. Оваа година се очекува врвот да го искачат над илјада планинари.