Вкупно прегледи на страницата

понеделник, 21 март 2011

Macedonian Punk/HC Part.1 -1979-2001


Компилација од Македонски Punk/Hardcore бендови од почетоците на Punk движењето во Македонија до почетокот на новиот милениум. Оваа компилација е дел од проектот History of Macedonian Rock'N'Roll vol.1 на Тошо Филиповски која содржи 33 песни од 33 различни бендови.


Track list:


1. Фол Јазик - Дете на ХХ Век (1979)
2. Сарацени - Не Брини (1981)
3. Badmingtons - Сите Обични Луѓе (1984)
4. Падот на Византија - Сепак Истата Состојба (1985)
5. Сатанхорд - 23 Секунди Омраза (1987)
6. Blla Blla Blla - Une (1990)
7. Фреш - Revolution (1991)
8. Bloody George - Кажи Мике (1992)
9. Morbid Joker - Twin Dicks (1993)
10. Cyborg - Stop That Religion (1993)
11. Suns - Гајле (1993)
12. Scar Wash - Mama Sonotanto Felice (1994)
13. B. Damage - Greenland? (1995)
14. Рок Агресори - Јас Смрдам на Лук (1995)
15. Паркети - Портокали (1995)
16. Tank Warning Net - Yakuza Fuck Off (1996)
17. Sors - Old Story (1996)
18. New Police State - Мртов Војник (1997)
19. Ripping Treatment - Justice Shall be Done (1997)
20. Corpus - Alcohol (1997)
21. Funckie Toons - Попај и Олива (1997)
22. Државен Удар - Disorder (1997)
23. Brigade O.D. - Intense (1998)
24. No Name Nation - Добредојдовте (1998)
25. Disclass - Не Сакам Јас (1998)
26. Флукс - Прогрес (1998)
27. Погон А - Дирижабл (1998)
28. Суперхикс - Раде (1999)
29. Basement Corpus - Hard Working Girl (1999)
30. Бумбикс - Гласајте за ... (1999)
31. Smut - Свет на Лага (2000)
32. Sidewalk - Изнудена Насмевка (2000)
33. Two Sides - Just For me (2001)

Macedonian Punk/HC Part.1 -1979-2001

1 коментар:

  1. mi pravi redirect do ilivid dali e linkot ili nekoj virus proveri

    ОдговориИзбриши