Вкупно прегледи на страницата

среда, 29 февруари 2012

Simeon Gugulovski - Kolekcija

Kolekcija na pesni


  1. Simeon Gugulovski - Bojot Zapocna (3:02)
  2. Simeon Gugulovski - Bolen Lezi Mile Pop Jordanov (3:02)
  3. Simeon Gugulovski - Imala Majka Edno Mi Cedo (4:07)
  4. Simeon Gugulovski - Narode Makedonski (2:28)
  5. Simeon Gugulovski - Ogin Go Gori Brezovo (2:53)
  6. Simeon Gugulovski - Se Sto Sakam (5:13)
  7. Simeon Gugulovski - Star Bel Dedo (6:21)
  8. Simeon Gugulovski - Tamu Dolu Krivolacko (3:29)
  9. Simeon Gugulovski - Tamu Le Majko Blizu Bitola (2:44)
  10. Simeon Gugulovski - Zar Kraj (3:43)
  11. Simeon Gugulovski - Zemjo Makedonska (4:38)


Simeon_Gugulovski.rar

Антологија на Македонската Народна Песна ЦД 1 (миксани) / и ЦД2Antologija na Makedonskata Narodna Pesna mix1


Антологија на Македонската Народна Песна ЦД 1 (миксани)

ЦД 1
1. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Распукала Шар Планина
2. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Се запали, пиле Трено, одајчето
3. АЦО АНДОНОВ - Отвори ми, бело Ленче, вратата
4. ЗОРАН МАРКОВСКИ - Лажи, лажи Вере
5. ОРКЕСТАР ЏОРЛЕВИ - Марие млада невесто
6. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Во село свадба голема
7. АЦО АНДОНОВ - Пилето ми пее
8. ВАСКА ИЛИЕВА - Сестра брата моли на вечера
9. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Болен лежи млад Стојан
10. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Проклета да е Австралија
11. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
12. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Кажи Јано, кажи душо
13. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Море сокол пие
14. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Битола мој роден крај
15. ЗОРАН МАРКОВСКИ - Мила мајко, што ме роди сиромав


ЦД 2
1. ВАСКА ИЛИЕВА - Крушево абер пристигна
2. КРУМЕ СПАСОВСКИ - Ерген одев
3. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Петлите пејат, зора се зори
4. АЦО АНДОНОВ - Ајде камен Јано
5. ВИДАНКА ЃОРЃИЕВСКА - Сношти минав покрај вази
6. ПЕТАР НЕЧОВСКИ - Абер ми иде од Могила
7. СЕЛИМОВА - ЖЕЛЧЕСКИ - Не ли ти стига
8. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Зајди, зајди јасно сонце
9. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Едно малој моме
10. КРУМЕ СПАСОВСКИ - Вчера вечер абер дојде
11. ВИДАНКА ЃОРЃИЕВСКА - Ја сум се напроменила
12. СЕЛИМОВА - ЖЕЛЧЕСКИ - По пат одам за пат прашам
13. ВАСКА ИЛИЕВА - Нико, Нико меанџико
14. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Бог да убиет Дебрани
15. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА
- Черешна се од корен корнеше
16. ПЕТАР НЕЧОВСКИ - Сношти сакав да ти дојдам
17. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Оро се вие крај манастирот
18. АЦО АНДОНОВ - Мори моме Магде


Купувајте оргинали:


Himnata na RK Metalurg

Химната на Ракометниот Клуб Металург
Композиција : Кристина Арнаудова
Текстс: Пирати Автокоманда
Аранжман: Дарко Тасев
Продуцент: Кристина Арнаудова

Пеат : Ѓоко Таневски; Сузана Спасовска; Александар Белов и Александра Пилева


ТЕКСТ :
Една љубов имаме
Во срцево ја чуваме,
Како тебе никој друг,
Само еден Металург,
Ооооо, Ооооо, Ооооо, Ооооо

За плаво бели
За победа,
За наша мила Македонија
Песна ќе грми во еден глас
О, шампионе ќе ти пеам јас.

Рефрен:
Але Але Але Аооо,
Металург е шампион,
Песна само за тебе,
Денес ние пееме,
Але Але Але Алееееее !

Играј Металург, ти само играј,
Со тебе се твоите Пирати,
Ова срце наше плаво бело,
Никогаш нема да те остави.

За плаво бели,
За победа,
За наша мила Македонија,
Песна ќе грми во еден глас,
О, шампионе ќе ти пеам јас !

Рефрен:
Але Але Але Аоооо,
Металург е шампион,
Песна само за тебе,
Денес ние пееме,
Але Але Але Алееееее !

desen klick and save as
Химна на РК Металург/ Himna na RK Metalurg vo mp3


http://www.rkmetalurg.mk/