Вкупно прегледи на страницата

сабота, 16 април 2011

[GPS] NAVIGON Eastern EU 1.8.0 iPhone/iPad [iMacedonia]
NAVIGON Eastern EU 1.8.0


DOWNLOAD LINKS:NAVIGON Eastern Europe 1.80

Navigon Eastern Europe Q2 2011 Maps

Упатство за инсталација:
1.Прво треба да се исправат две грешки внатре во архивата , значи од кога ќе симнете и направите екстрат unrar.
-Потоа мапата Bosnia-Hertegovina.map фајлот што се наоѓа во maps folder ќе го менувате во Bosnia and Herzegovina .map а, TMC_EU.nfs фајлот кошто се наоѓа во smap фолдерот преименувајте го во TMC.nfs
2. Инсталирајте го NAVIGON Eastern Europe-1.7.0.ipa којшто предходно сте го синале или веќе го имате.
3. VAŽNO: Покренете ја апликацијата. Ако ве праша да ли да симнете Text-To-Speech додаток, притиснете "Later". На останатите прозорци што ќе излезат стиснете Done/Ok.
После тоа стиснете на "Show Map" и почекајте да ви се вчита мапата. Потоа излезете од програмата и исклучете ја преку Task-Switcher-от (SBSettings).
*Доколку не ја направите оваа процедура со тоа да стиснете на "Show Map"), кога ќе ги префрлите новите мапи апликацијат нема да ви работи!

4. Стартувајте некој SSH program ili iPhone Explorer или iFunBox одите во /var/mobile/Applications/xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx/Navigon.app
(tmp) ako koristite iFunBox5. Најдите го maps фолдерот и Се од maps фолдерот предходно екстѕтрахиран .rar фајлот ископирајте го/преснимите тука.

6. Повторете ја истата постапка и со smap (.nfs) i Styles (MapDrawer.n fs) Фолдерите.

7. Стартувајте ја апликацијата. Сега може да си го симете ако сакат Text-To-Speech додатокот.

8. Инсталирање на Хрватски глас за гласова навигација:

Ископирајте го ова Hrvatski jezik za NAVIGON
во:
/var/mobile/Applications/xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx/Navigon.app/en.lproj

прво избриши го GUI.strings и ископирај го новиот GUI.strings од линкот


Повторно стиснете на "Show Map"и почекајте да се вчита мапата каде што се наоѓате .
*Ако се сте направиле како како што треба треба да се појави детална мапа каде што сте.

5 коментари:

 1. Анонимен18 април 2011 09:51

  Can someone write thin in English please?

  ОдговориИзбриши
 2. sorry pall, but these tutorial is for slavic balcan people who understend cyrilic letters. ON english you can find many other forums and blogs

  ОдговориИзбриши
 3. Анонимен20 април 2011 21:40

  Yes but i am from Greece and i often visit your country, Ohird Bitola etc.So i need this maps.
  Can you translate this to help me?

  ОдговориИзбриши
 4. Анонимен20 април 2011 21:53

  I would be grateful if you could help me.
  Dimitris

  ОдговориИзбриши
 5. ne gi cita mapite... ne raboti 5 pati ja povtoriv postapkata.

  ОдговориИзбриши