Вкупно прегледи на страницата

понеделник, 30 јули 2012

Dragan Karanfilovski Bojs - Kolekcija
Драган Каранфиловски Бојс (роден во Сараево, 1956 год) е Македонски гитарист. Економист по професија, кој воглавно го посветил својот живот на музиката.

По преселувањето во Битола, во 1976 година, ја формира групата „
Мадригали“ и ги прави неговите први аудио снимки за националното радио.
Во улога на композитор и изведувач, Каранфиловски настапувал на повеќе фестивали (Макфест, Интерфест и на Скопскиот фестивал).
Исто така, има напишано бројни детски песнички, посебно за детскиот музички фестивал Си-До што се одржува во Битола.
Каранфиловски беше композитор на песната "100% те љубам" што беше на изборот за песна на Евровизија во 2000 година. Песната беше изведена пд тогашната позната група „XXL“ во која настапуваше и неговата ќерка Верица Каранфиловска.


Листа на песни:
01. Бели нарциси (Макфест 1995)
02. Кафанчето на газда Мите (Макфест 1996)
03. Лулај ме нежно (Макфест 1993)
04. Матурска вечер (Интерфест 1994)
05. Парижанка (Макфест 1992)
06. Само полека затвори ги очите
07. Тука да си (Макфест 1999)
08. Учи ме мајко, карај ме (Скопје 1995)
09. Валерија (Макфест 1991)
10. Опасно сум вљубен во тебе (Макфест 1990)

Link 

Нема коментари:

Објави коментар