Вкупно прегледи на страницата

среда, 29 февруари 2012

Антологија на Македонската Народна Песна ЦД 1 (миксани) / и ЦД2Antologija na Makedonskata Narodna Pesna mix1


Антологија на Македонската Народна Песна ЦД 1 (миксани)

ЦД 1
1. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Распукала Шар Планина
2. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Се запали, пиле Трено, одајчето
3. АЦО АНДОНОВ - Отвори ми, бело Ленче, вратата
4. ЗОРАН МАРКОВСКИ - Лажи, лажи Вере
5. ОРКЕСТАР ЏОРЛЕВИ - Марие млада невесто
6. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Во село свадба голема
7. АЦО АНДОНОВ - Пилето ми пее
8. ВАСКА ИЛИЕВА - Сестра брата моли на вечера
9. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Болен лежи млад Стојан
10. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Проклета да е Австралија
11. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
12. ВОЈО СТОЈАНОСКИ - Кажи Јано, кажи душо
13. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Море сокол пие
14. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Битола мој роден крај
15. ЗОРАН МАРКОВСКИ - Мила мајко, што ме роди сиромав


ЦД 2
1. ВАСКА ИЛИЕВА - Крушево абер пристигна
2. КРУМЕ СПАСОВСКИ - Ерген одев
3. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА - Петлите пејат, зора се зори
4. АЦО АНДОНОВ - Ајде камен Јано
5. ВИДАНКА ЃОРЃИЕВСКА - Сношти минав покрај вази
6. ПЕТАР НЕЧОВСКИ - Абер ми иде од Могила
7. СЕЛИМОВА - ЖЕЛЧЕСКИ - Не ли ти стига
8. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Зајди, зајди јасно сонце
9. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Едно малој моме
10. КРУМЕ СПАСОВСКИ - Вчера вечер абер дојде
11. ВИДАНКА ЃОРЃИЕВСКА - Ја сум се напроменила
12. СЕЛИМОВА - ЖЕЛЧЕСКИ - По пат одам за пат прашам
13. ВАСКА ИЛИЕВА - Нико, Нико меанџико
14. АЛЕКСАНДАР САРИЕСКИ - Бог да убиет Дебрани
15. ПЕТРАНКА КОСТАДИНОВА
- Черешна се од корен корнеше
16. ПЕТАР НЕЧОВСКИ - Сношти сакав да ти дојдам
17. ВИОЛЕТА МИТЕВА - Оро се вие крај манастирот
18. АЦО АНДОНОВ - Мори моме Магде


Купувајте оргинали:


Нема коментари:

Објави коментар